wat is medicinale cannabis

Gedurende de gehele geschreven geschiedenis van de mens gebruiken we cannabis medicinaal. Rond het 0 jaar van onze jaartelling behandelden de Chinezen al meer dan 100 aandoeningen met cannabis. Door het wereldwijde verbod (Taxact 1937) en bestempeling als gevaarlijke en verslavende drugs heeft het onderzoek en het bewustzijn rond deze plant zowat stilgestaan of is vaak de verkeerde kant opgestuurd.


En door het “patenten systeem” wat de mens hanteert, is het niet aantrekkelijk om welk natuurlijk biologisch product dan ook te onderzoeken op enige werking. Het onderzoek is zeer prijzig en later kan er GEEN PATENT op worden verkregen, dus FINANCIEEL geheel niet aantrekkelijk of zakelijk haalbaar. Hierbij kijkt men niet naar de mens maar naar de centen…

Het huidige systeem kiest er dan liever voor om iets onnatuurlijks in een fabriek te produceren zodat er een patent aangevraagd kan worden en er veel geld verdiend kan worden. Hij verkoopt dan daarna de fabel dat iets wat niet in de natuur voorkomt (iets onnatuurlijks) beter werkt dan de natuur zelf. 
De grote farmaceuten zijn hier zo goed in dat ze ons hebben wijsgemaakt dat het natuurlijke zelfs het alternatieve is…
Volgens mij ligt dat toch net wat anders!?!


De omschrijving van medicinale cannabis:
Medicinale cannabis is cannabis die door een patiënt verkregen wordt om te gebruiken als medicatie. De cannabisplant wordt al duizenden jaren in een geneeskundige context gebruikt vanwege zijn sedatieve, slaapbevorderende, antidepressieve, pijnstillende, anticonvulsieve, anti-emetische, ontstekingsremmende, krampwerende en eetluststimulerende eigenschappen. Mediwiet is de populaire benaming waarmee medicinaal gebruik van cannabis wordt aangeduid die niet professioneel is voorgeschreven of geproduceerd. Het woord mediwiet werd in 1994 door Wernard Bruining in de Nederlandse taal geïntroduceerd.
Chemische samenstelling:
De cannabisplant bestaat uit een complex chemisch mengsel van cannabinoïden, terpenoïden, flavonoïden, steroïden en enzymen. Er zitten minstens 66 verschillende cannabinoïden in cannabis,, waarvan tetrahydrocannabinol (THC of dronabinol) en cannabidiol (CBD) de belangrijsten zijn. THC is meestal het hoofdbestanddeel, maar ook de andere inhoudsstoffen – zoals CBD – kunnen een bijdrage leveren aan de werkzaamheid.

Zoals bij kruidengeneesmiddelen gebruikelijk is, kunnen de hoeveelheden en verhoudingen tussen de inhoudsstoffen sterk uiteenlopen. De samenstelling bepaalt de werking en de bijwerkingen van de cannabis. De cannabis die via de apotheek verstrekt wordt is van farmaceutische kwaliteit. 

bron wikipedia



De medicinale werking van cannabis is wetenschappelijk bewezen bij vier aandoeningen:

Chronische pijn: Deze kan het gevolg zijn van kanker of fantoompijn na amputatie van een ledemaat. Het werkt niet zozeer als verdoving, maar kan een betere ontspanning geven in de pijn, zodat men er anders mee omgaat. Pijnen geheel verdoven of uitschakelen kan gevaarlijk zijn, omdat men dan te weinig rekening kan gaan houden met de oorzaak van de pijn. Pijn is immers een vorm van een waarschuwing die het lichaam geeft.

Spierspasmen bij MS: Bij multiple sclerose heeft de patiënt vaak last van spierspasmen, spierspanningen of spiertrekkingen. Er kan ook ruggenmergschade optreden. Al deze symptomen kunnen worden verminderd door het gebruik van medicinale cannabis, doordat die een spierontspannende werking heeft.[8] Door het verminderen van spasmen kan men ’s nachts ook beter slapen.
Misselijkheid en overgeven: Door de ziekte aids of door de bijwerkingen van een chemotherapie bij kanker kan misselijkheid en ernstig verminderde voedselinname optreden, waardoor de patiënt snel magerder wordt. Cannabis kan de eetlust vergroten, en pijn die met slikken gepaard kan gaan, wegnemen, waardoor de voedselinname toeneemt en de patiënt weer aankomt. Ook zorgt cannabis voor minder misselijkheid waardoor voedsel kan worden binnengehouden.
Syndroom van Gilles de la Tourette: Bij dit syndroom heeft de patiënt bepaalde tics, die vaak worden veroorzaakt omdat de patiënt een onaangenaam gevoel (bijvoorbeeld kriebel of druk) wil wegnemen. Cannabis beïnvloedt de synapsen, zodat dit nare gevoel weg kan gaan en de tics verminderen of ophouden.
Bron Wikipedia


Verder zijn er nog een aantal algemene werkingen van cannabis:

Spierspanningen: Over het algemeen werkt cannabis spier-ontspannend, waardoor het hele lichaam beter ontspant. Een voorbeeld hiervan zijn spiertjes in de luchtwegen waardoor de carapatiënt minder benauwd is. Of op de blaasspieren waardoor incontinentie afneemt.

Slechte bloedcirculatie: De bloedcirculatie kan verbeteren, waardoor een betere warmtehuishouding zou kunnen ontstaan.

cannaworld013003.jpg

 

Ontspanning: Cannabis werkt geestelijk verruimend, waardoor het mogelijk is dat de patiënt minder gefixeerd is op de ziekte, er meer ruimte voor ontspanning ervaart of beter kan relativeren.

Seksuele klachten: Cannabis kan een aphrodiserende werking hebben. Het zou vroegtijdige zaadlozing kunnen voorkomen, en door de spierontspannende werking heft het bepaalde erectieproblemen op.

Hormonaal: het kan verlichting bieden bij maandelijkse menstruatie ongemakken, zoals premenstrueel syndroom.


Cannabis is geen medicijn maar een essentiële toevoeging op een normaal dieet. Het lichaam is tot wonderen in staat wanneer je het de juiste voedingstoffen geeft…