En door het “patenten systeem” wat de mens hanteert, is het niet aantrekkelijk om welk natuurlijk biologisch product dan ook te onderzoeken op enige werking. Het onderzoek is zeer prijzig en later kan er GEEN PATENT op worden verkregen, dus FINANCIEEL geheel niet aantrekkelijk of zakelijk haalbaar. Hierbij kijkt men niet naar de mens maar naar de centen…
De grote farmaceuten zijn hier zo goed in dat ze ons hebben wijsgemaakt dat het natuurlijke zelfs het alternatieve is…
Volgens mij ligt dat toch net wat anders!?!
De cannabisplant bestaat uit een complex chemisch mengsel van cannabinoïden, terpenoïden, flavonoïden, steroïden en enzymen. Er zitten minstens 66 verschillende cannabinoïden in cannabis,, waarvan tetrahydrocannabinol (THC of dronabinol) en cannabidiol (CBD) de belangrijsten zijn. THC is meestal het hoofdbestanddeel, maar ook de andere inhoudsstoffen – zoals CBD – kunnen een bijdrage leveren aan de werkzaamheid.
Zoals bij kruidengeneesmiddelen gebruikelijk is, kunnen de hoeveelheden en verhoudingen tussen de inhoudsstoffen sterk uiteenlopen. De samenstelling bepaalt de werking en de bijwerkingen van de cannabis. De cannabis die via de apotheek verstrekt wordt is van farmaceutische kwaliteit.
bron wikipedia
De medicinale werking van cannabis is wetenschappelijk bewezen bij vier aandoeningen:
Chronische pijn: Deze kan het gevolg zijn van kanker of fantoompijn na amputatie van een ledemaat. Het werkt niet zozeer als verdoving, maar kan een betere ontspanning geven in de pijn, zodat men er anders mee omgaat. Pijnen geheel verdoven of uitschakelen kan gevaarlijk zijn, omdat men dan te weinig rekening kan gaan houden met de oorzaak van de pijn. Pijn is immers een vorm van een waarschuwing die het lichaam geeft.
Verder zijn er nog een aantal algemene werkingen van cannabis:
Spierspanningen: Over het algemeen werkt cannabis spier-ontspannend, waardoor het hele lichaam beter ontspant. Een voorbeeld hiervan zijn spiertjes in de luchtwegen waardoor de carapatiënt minder benauwd is. Of op de blaasspieren waardoor incontinentie afneemt.
Slechte bloedcirculatie: De bloedcirculatie kan verbeteren, waardoor een betere warmtehuishouding zou kunnen ontstaan.
Ontspanning: Cannabis werkt geestelijk verruimend, waardoor het mogelijk is dat de patiënt minder gefixeerd is op de ziekte, er meer ruimte voor ontspanning ervaart of beter kan relativeren.
Seksuele klachten: Cannabis kan een aphrodiserende werking hebben. Het zou vroegtijdige zaadlozing kunnen voorkomen, en door de spierontspannende werking heft het bepaalde erectieproblemen op.
Hormonaal: het kan verlichting bieden bij maandelijkse menstruatie ongemakken, zoals premenstrueel syndroom.
Cannabis is geen medicijn maar een essentiële toevoeging op een normaal dieet. Het lichaam is tot wonderen in staat wanneer je het de juiste voedingstoffen geeft…